.

Maison Margiela

De eigenzinnige mode van Maison Margiela

Als sinds 1994 brengt Maison Margiela elk seizoen, voor zowel vrouwen als mannen, een transversale collectie uit. De collectie bevat zowel kleding als accessoires en luistert naar de naam Replica.

De collectie ‘Replica’ illustreert de belangstelling van Maison Margiela voor vintage kleding en accessoires. De eigenheid en charme van de stukken die uit alle hoeken van de wereld komen, worden dan ook zorgvuldig bewaard.

De ‘Replica’ worden waarheidsgetrouw gereproduceerd en dragen een speciaal etiket waarop uitleg gegeven wordt over de oorsprong, de functie en het tijdperk waaruit ze komen. Vandaag transponeert het huis dit unieke concept in een collectie van tien parfums.

De geuren van replica, Maison Margiela

De parfums roepen onmiddellijk beelden en indrukken op. Positieve emoties die zowel verwijzen naar onze persoonlijke geschiedenis als naar ons collectieve niet-bewustzijn.

De replica parfums, samengesteld door, onder andere, parfumeur Jacques Cavallier en met Marie Salamagne, vatten geurmomenten die ieders herinneringen prikkelen.

Elk van deze parfums berust op het verlangen om geuren die iedereen kent te herinterpreteren door er iets nieuws, iets unieks, iets actueels aan toe te voegen. Ik houd niet van het begrip nostalgie; ik verkies het idee van de herontdekking van geuren die eigenlijk deel uitmaken van ieder van ons.

Wil je graag wat meer uitleg over de Replica geuren. Je bent altijd welkom in onze winkel voor persoonlijk advies. Contacteer ons voor een afspraak. Je vindt deze heerlijke geuren ook in de Smits Studio webshop. Bekijk het online aanbod van Martin Margiela hier.