.

Semicouture

Back to the roots met Semicouture

Semicouture is geboren door een idee van Erika Cavallini. Zij besliste een nieuwe concept toe te voegen aan haar collectie. Dit door terug te gaan naar de roots van het merk. Hiervoor baseerde ze zich op het allereerste stuk van haar collectie dat ze zeven jaar geleden tekende. Het stuk dat er voor zorgde dat haar naam onmiddellijk op de kaart stond.

Vanwaar de naam Semicouture?

De naam ‘Semicouture’ is fascinerend en bescheiden. Het betekent ver van de ‘echte couture’ ondanks het feit dat de ontwerpster haute couture altijd bekeken heeft met groot respect. Het is een naam die enigszins procesmatig is en onafgewerkte kleding in onze gedachten oproept. Niettegenstaande dat de details,  de modellering, de stoffen, de kwaliteit en het vakmanschap afkomstig zijn van haute-couture, wordt de kleding gekarakteriseerd door poëtische imperfecties. Alles wordt gemaakt in eigen land, Italië. Maken ze iets niet zelf dan geven ze het uit aan vakmannen die eeuwenoude tradities hanteren. Net dit maakt elk stuk uniek.

Wat voor stijl kan je verwachten? Wel, het is een mix tussen frivool, comfy en stoer. Een collectie die vrouwelijke accenten extra in de kijker zet, met hoge taillebroeken, korte rokjes, ingesnoerde tailles en diepe decolletés. Het merk is veelzijdig, je vindt er zowel casual kleding als avondkleding. Dit seizoen zie je de midi jurk en rok vaak terugkeren, de jeans met brede pijpen, de oversized sweater, het kleurige knitwear en glitterende pailletten.

Bij Smits Studio vind je de nieuwe collectie, zowel in de winkel als op de webshop. Bekijk ons Semicouture online aanbod.
Niet zeker hoe je deze stuks moet combineren? Je bent altijd welkom in onze winkel voor een persoonlijke styling. Aarzel niet en contacteer ons voor een afspraak.

<<Ga terug naar trendy collecties