.

Akaso is een label dat tot stand komt door een mooie samenwerking. Het idee komt van Philippe Vertriest, vader van 2 dochters die geboren zijn in Ethiopië en grote liefhebber van Afrikaanse creatief talent.  Na een boek gelezen te hebben over Afrikaanse bodypainting kreeg hij het idee voor zijn collectie, door het samenbrengen van de Kara stam in Ethiopië en de Belgische Akaso ontwerpers.

De Kara stam in Ethiopië is 1 van de meest authentieke stammen en zijn gekend voor hun abstracte body paintings: een fascinerend ritueel waar ze de huid als canvas gebruiken en de aarde als pallet.

Door de samenwerking tussen 6 jonge Kara bodypainting artiesten- mannen en vrouwen- en 2 Belgische ontwerpers komt Akaso tot stand.  Het samenbrengen van 1 van de oudste Afrikaanse vormen van kunst met een hedendaagse geest creëert een mooie collectie.

Akaso komt van het Italiaanse ‘ a caso’ wat ‘ door toeval’ betekent, wat staat voor de vele toevalligheden die Philippe tegengekomen is in zijn zoektocht voor zijn creatieve visie.

‘There is no coincidence in this life – just follow your intuition, however bold the path may be’

<< ga terug naar trendy collecties

akaso
article_small-2
article_small-1
article_small-3
article_small-4
akaso_fw16_haria_bones_ash_1